از ایده تا ثروت

 

اهمیت توانایی ایده پردازی در چیست؟
روزانه و به طور معمول با موقعیت های مختلفی روبه رو می شویم که می توانیم با توجه به قدرت ایده پردازی و خلاقیت با کمترین وقت و انرژِی از راه حل های مختلف از آن موقعیت ها حداکثر بهره وری را داشته باشیم ولی از آنجا که قدرت ایده پردازی در اکثر ما ضعیف است و مغز انسان به صورتی برنامه ریزی شده است که در مواجه با مسئله ای نزدیک ترین راه حلی که به ذهن میرسد (که این راه حل با توجه به قدرت هر ذهن در قدرت ایده پردازی متفاوت است) را به ما معرفی کند و ما نیز به محض رسیدن به اولین راه حل به آن اکتفا می کنیم با اینکه به احتمال خیلی زیاد آن راه حل بهترین راه حل نیست.
اهمیت قدرت ایده پردازی در زمینه کسب و کار و تجارت اهمیت دوچندانی پیدا می کند چه در زمانی که ما به دنبال یک ایده برای شروع یک تجارت ثروت ساز هستیم و چه زمانی که یک تجارت را انتخاب می کنیم و یا تجارتی را شروع کرده ایم با قدرت ایده پردازی و رسیدن به ایده های متفاوت گوی سبقت را می توانیم از رقبا برباییم و باعث برتری در تجارت خود شویم.

 

چرا در ایده پردازی ضعیف هستیم؟
همه انسانها خلاق و با قدرت خلاقیت به دنیا می آیند فقط سبک خلاقیت ذهن ها تا حدودی با همدیگر متفاوت است .
از آنجا که قدرت ایده پردازی و خلاقیت تا حدود زیادی اکتسابی است پس نمی توان ضعف در عدم توانایی ایده پردازی را به حساب ژنتیک گذاشت .
از آنجایی که در زمان پرورش و در کودکی به دلایل فرهنگی و شیوه تربیتی و نقص نظام آموزشی در مدارس،اکثر بچه ها با نوعی خود سانسوری فکری پرورش یافته اند،به طوری که هر حرف، پیشنهاد و ایده ای را قبل از به زبان آوردن کاملا تجزیه تحلیل می کنند که مبادا مورد تمسخر ، سرزنش و تنبیه واقع شوند و قالبا خود سانسوری در وجود آنها نهادینه شده است .
در این میان جوانانی که به سن کار و تجارت می رسند، به طور جدی با مشکلاتی که به علت عدم قدرت ایده پردازی مخصوصا در زمینه کسب و کار و تجارت است دست به گریبان می شوند.
ولی خوشبختانه با توجه به این موضوع که قدرت ایده پردازی را می توان با تمرینات و روش هایی قوی کرد و یاد گرفت روش های مختلفی در این موضوع مد نظر است که در ادامه مطلب به قسمتی از آن اشاره می کنیم.

 

شناخت ایده‌ها
شناختن ایده‌ها به این نحو صورت می‌گیرد که شخص ایده‌ پرداز باید دقیقا بداند ایده‌ای که به آن فکر کرده است چه کاربردی دارد و کجا می‌توان از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

 

تفکیک کردن ایده‌ها
تفکیک ایده‌ها به این معنی می‌باشد که ایده‌های بزرگ و کوچک و حتی آن‌هایی که پس از تحقیق متوجه می‌شوید وجود دارند را بررسی کنید و برای آن‌ها برنامه‌ای داشته باشید. اگر تصور شما این است که ایده باید بزرگ باشد و تبدیل آن‌ها مثل افراد موفق همچون بیل گیتس یا استیو جابز باشد اشتباه است. حتی کوچک‌ترین ایده‌ها ها نیز با اجرای دقیق و درست شما را به ثروت می‌رساند.

 

دلیل استقبال مردم
شناسایی ایده در این لحظه بسیار کاربردی می‌باشد. زمانی که به بررسی بپردازید متوجه خواهید شد مردم تا چه حد نیازمند ایده‌ی شما بوده‌اند. به‌خصوص اگر خروجی آن ایده محصولی باشد که با استفاده از آن مردم زمان کمتری را سپری کنند. مثل نرم افزارهای مسیریابی که روز به‌روز بین مردم محبوب‌تر می‌شود. اگر ایده‌ی شما پس از بررسی که انجام دادید با استقبال اولیه کمی مواجه شد نباید آن‌را حذف کنید بلکه باید به‌دنبال راه حلی باشید تا بتوانید آن‌را توسعه دهید و به موفقیت برسانید.

 

مخاطبین چه کسانی هستند
باید این تحقیق را انجام دهید که مخاطبین شما چه کسانی هستند و این مخاطبین چه مقدار حاضر هستند برای خرید محصول شما هزینه پرداخت کنند.

 

رقابت در بازار هدف
اگر در بازار هدف محصول مشابه‌ای وجود دارد چطور می‌توان با کمی متفاوت بودن به نحوی که به نفع مشتری باشد عمل کرد.
تبدیل ایده به محصول و ثروت کار ساده‌ای نیست و نخواهد بود. خصوصا اگر یک فرد عادی که تاکنون ایده‌ای را تبدیل به محصول نکرده باشد. ممکن است در این مسیر حتی با اینکه ایده‌ی شما خیلی ناب و خاص است شکست بخورید که نیازمند روحیه قوی می‌باشد.

 

مهمترین نکته در مورد یک ایده ثروت ساز چیست ؟
مهمترین نکته در مورد ثروت ساز شدن ایده این است که یک ایده با اجرای درست آن ایده موفق می شود حالا گاهی یک ایده آنقدر ساده است که اصلا فکرش را هم نمی کنیم که بتواند ثروت ساز باشد اما فردی می آید و این ایده را ثروت ساز می کند. بیایید با یک مثال ساده شروع کنیم اگر دقت کنیم در محله همه ما سوپر مارکت های متعددی وجود دارد که همه سوپر مارکت هستند اما یکی از آنها از بقیه شلوغ تر و پر فروش تر است! چرا؟ آیا مگر ایده همه این سوپر مارکت ها یکسان نیست ؟ همه می خواهند خدمات تامین نیاز های خانه را به محله ارائه دهند اما یکی از این سوپر مارکت ها از دیگران موفق تر است.دلیل این است که ایده می تواند اهمیتی نداشته باشد و مهم درست اجرا کردن یک ایده است. مثلا سوپر مارکت پرفروش تر محصولات را زیباتر در قفسه ها چیده است ، با اخلاق گرم تری با مشتریان رفتار می کند و فروشگاه مرتب تری دارد و همین موضوع های ساده باعث شده فروش بیشتری داشته باشد و پولساز تر باشد.پس بهتر است بیشتر به جای ایده به اجرای ایده ثروت ساز فکر کنیم.

 

چطور ایده ثروت ساز مخصوص خودمان را پیدا کنم؟
پس همانطور که گفتیم ایده ثروت ساز به واسطه ایده اش ثروت ساز نشده است بلکه اجرا ایده مهم است،خیلی ها به اشتباه فکر می کنند ایده ثروت ساز باید یک ایده خاص باشد اما واقعیت این است که هر ایده یک اجرای خاص می خواهد تا تبدیل به یک ایده ثروت ساز شود،ساده ترین ایده ها با یک اجرا خاص ثروت ساز می شوند و خاص ترین ایده ها با یک اجرا بد شکست می خورند.

فهرست