انواع مشتری

انواع مختلف مشتری چیست؟
مشتریان نقش مهمی در هر مشاغل ایفا می کنند. برای درک رفتار مشتری و تخصیص بهتر منابع به مشتریان مختلف برای تولید بالاترین سود ، لازم است که بتوانیم انواع مختلف مشتری را شناسایی و تقسیم کنید. با درک بهتر انواع مختلف مشتری ، مشاغل می توانند برای توسعه استراتژی های موفق مجهز شوند.


 

پنج نوع اصلی مشتری

مشتریان می توانند به پنج نوع اصلی تقسیم شوند:

• مشتریان وفادار
مشتریانی که اقلیت مشتری را تشکیل می دهند اما بخش بزرگی از فروش را تولید می کنند.

• مشتریان ضربه
مشتریانی که کالای خاصی را در ذهن ندارند در آن زمان که کالاهایی را خریداری می کنند،موفقیت آمیز خواهد بود.

• مشتریان خاص
مشتریانی که مرتبا مراجعه میکنند اما تصمیم خرید را در درجه اول بر اساس علائم تجاری انجام می دهند

• مشتریان مبتنی بر نیاز
مشتریانی که قصد خرید کالای خاصی را دارند.

• مشتریان سرگردان
مشتریانی که از آنچه می خواهند خریداری کنند اطمینان ندارند
بستگی به مهارت شما دارد که چگونه احساس نیاز کالاهای مختلف را در آنها ایجاد کنید.

 

شماره ۱- مشتریان وفادار
مشتریان وفادار مهمترین بخش برای خوشگذرانی است و باید برای هر شرکتی مورد توجه واقع شود. این نوع مشتری ها معمولاً بیش از ۲۰ درصد از مشتریانی شرکت را تشکیل نمی دهند اما بیشتر درآمد فروش را به خود اختصاص می دهند. همانطور که از نام آن برمی آید ، مشتریان وفادار، وفادار بوده و محصولی را به شدت ارج می نهند. علاوه بر این ، مشتریان وفادار احتمالاً محصولات این شرکت را به افراد دیگر توصیه می کنند.
بنابراین ، مهم است که از آنها انتقادات و پیشنهاداتبخواهید و آنها را در فرآیند تصمیم گیری یک شرکت درگیر کنید. اگر شرکتی بخواهد رشد کند ، باید روی مشتریان وفادار تأکید شود.

 

شماره ۲- مشتریان ضربه
مشتریان ضربه بهترین مشتریانی هستند که صاحبان کسب و کار از آن ها استفاده می کنند و دومین بخش جذاب (پس از مشتریان وفادار) هستند که می توان روی آن مشتریان، که لیست خرید خاصی را در ذهن ندارند و محصولاتی را خودبخود خریداری می کنند سرمایه گذاری نمود . آن ها به طور معمول پذیرای توصیه‌های مربوط به محصولات هستند.
آن ها در تولید درآمد حاصل از فروش، مشتریان تاثیرگذاری هستند. نگه داشتن این مشتریان در عرضه محصولات جدید ، پیشرفت زیادی در جهت افزایش سودآوری یک شرکت دارد.

 

شماره ۳- مشتریان تخفیف
مشتریان تخفیف گیرنده نقش مهمی در برگرداندن موجودی یک شرکت دارند. بنابراین ، مشتریان تخفیف، کمک کننده اصلی در گردش پول یک شرکت هستند. این نوع از مشتریان به ندرت محصولات خود را با قیمت کامل و از مغازه های اطراف خریداری می کنند تا بهترین مارک را پیدا کنند.
مشتریان با تخفیف نسبت به فروش بالا مقاومت می کنند ، معمولاً در وفاداری، پایین ترین بخش از مشتریان هستند و معمولاً در صورت دستیابی به نشان های بهتری حرکت می کنند. آنها به شما وابسته نمیشوند و هرجا که منفعت بیشتری داشته باشد از همانجا خرید میکنند.

 

شماره ۴- مشتریان نیازمند
مشتریان نیازمند بر اساس نیاز خاص هدایت می شوند. به عبارت دیگر ، آنها سریع وارد فروشگاه می شوند ، آنچه را که لازم دارند خریداری می کنند و ترک می کنند. این مشتریان برای یک نیاز خاص یا مناسبت خاص خریداری می کنند و بسیار مشکل نیستند. توجه به این نکته مهم است که مشتریان نیازمند می توانند به راحتی به مشاغل دیگر جذب شوند.
بنابراین ، مهم است که برای حفظ آنها ، تعامل شخصی مثبت با این بخش مشتری آغاز شود. تبدیل مشتری های نیازمند به مشتریان وفادار با تعامل شخصی مناسب میسر می شود.

 

شماره ۵- مشتریان سرگردان
مشتریان سرگردان در حالی که کمترین درصد از درآمد فروش را تشکیل می دهند بیشترین میزان ترافیک را به شرکت جلب می کنند. آنها هیچ نیاز و تمایل خاصی در ذهن ندارند و بیش از هر چیز به موقعیت مکانی شغلی جذب می شوند. این مشتریان از تعامل اجتماعی تجربه خرید لذت می برند.
بنابراین ، صرف وقت زیاد برای جذاب کردن این بخش می تواند بخش های سودآورتری را از خود دور کند. اگرچه این بخش کمترین میزان درآمد فروش را ایجاد می کند ، اما ارائه اطلاعات روشنگری در مورد محصولات به این مشتریان می تواند علاقه را تحریک کند و در نهایت منجر به خرید شود.

 

رضایت مشتری چیست؟
رضایت مشتری میزان تحقق محصولات یا خدمات ارائه شده توسط یک شرکت از انتظار مشتری است. به عبارت دیگر ، رضایت مشتری این است که مشتری پس از انجام کار با یک شرکت چقدر رضایت دارد. رضایت مشتری نه تنها میزان رضایت مشتری از معاملات خود با تجارت است بلکه همچنین تجربه کلی آنها با شرکت را اندازه گیری می کند.

 

درک انواع مشتری و حفظ مشتری
بسیاری از مشاغل زمان زیادی را برای جذب مشتری جدید اختصاص می دهند. با این حال ، روند جذب مشتری جدید فقط باید ۲۰٪ از انرژی و زمان شما را بگیرد. عادت در تلاش برای جذب مشتریان جدید با معاملات خاص یا تبلیغات آسان است. مسلماً جذب مشتری جدید مهم است ، اما همه چیز نیست. واقعیت این است که اگر بیشتر از آنچه باید برای مشتریان جدید متمرکز شوید ، وقت خود را صرف می کنید ، ممکن است خود را در برخی از مشتریان قدیمی خود گم کنید.

 

پنج نوع مشتری و نحوه نزدیک کردن آن ها


هیچ راه صحیحی برای نزدیک شدن به مشتری وجود ندارد. انواع مشتریان از وب سایت شما بازدید می کنند. هر کدام از آنها منحصر به فرد هستند و با یکدیگر متفاوت هستند نیاز به یک رویکرد متفاوت دارند.
می توانید بگویید که یک تیم پشتیبانی با بررسی نحوه نزدیک شدن مشتریان مختلف ، استراتژی خود را برای پیروزی و جلب اعتماد آنها پیدا میکند. اگر آنها بدون توجه به اینکه طرف مقابل آنها چه ویژگی هایی دارد برای آنها کارکنند واز یک فیلم نامه پیروی کنند،خوب ، آنها باید کارهای خانه را انجام دهند!
تیمی که رویکردهای خود را برای موارد مختلف تغییر می دهد تیمی است که نتایج خدمات مشتری خوبی کسب می کند. آنها قادر به اداره همه شرایط هستند ، مهم نیست که خوشایند باشند یا خیر.

 

انواع مشتری از دیدگاه فروش

۱- مشتری بالقوه – پول بالقوه
مشتری بالقوه نوعی مشتری است که در همان ابتدای کار قیف فروش شما قرار دارد. از نظر فنی ، پول هنوز مشتری شما نیست! با این حال، شما باید به آنها زمان کامل بدهید و امیدوارم سریع آن را تغییر دهید.
پول بالقوه سربی است که قبل از تصمیم گیری در مورد خرید ، نیاز به پرورش و گرم کردن دارد. وی قبلاً با پر کردن یک فرم تماس ، ثبت نام در خبرنامه یا پرسیدن سؤال از طریق ابزار گفتگوی زنده خود ، علاقه خود را به تجارت شما نشان داده است .
این علاقه جالب چیزی است که آنها را از دیگر بازدید کنندگان وب سایت جدا می کند. شما می توانید از آن جرقه علاقه برای تبدیل او به مشتری پرداخت کننده استفاده کنید. این بسیار موثرتر از بمباران فروش است که همه بازدید کنندگان وب سایت را با پیشنهادات بمباران می کند.

 

نحوه برخورد با مشتری

• به او ارزش نشان دهید
می توانید با صراحت نشان دهید او از محصول شما چه چیزی می تواند کسب کند وکدام نیاز خود را برطرف سازد.

• خود را آشکار کنید
اطمینان حاصل کنید که مشتری بالقوه می داند که می تواند در هر زمان از شما درخواست کمک یا مشاوره کند. حتی اگر مشتری بلافاصله به آن احتیاج پیدا نکند ، آنها از این پیشنهاد قدردانی می کنند.

 

۲- مشتری جدید – نیل جدید
مشتری جدیدی که تازه چیزی از شما خریداری کرده است. او هنوز در حال یادگیری نکته های استفاده از محصول شما است. شما باید هر کاری را در توان خود دارید انجام دهید تا این روند مثبت پیش برود.
شما می توانید بدون هیچ گونه کمک موقعیت را ترک کنید. اگر او این خدمات را دریافت نکرد ، ممکن است موفقیت زیادی با محصول شما پیدا نکند.

 

نحوه برخورد با مشتری جدید

• آنها را به سمت موفقیت راهنمایی کنید
می توانید با سرمایه گذاری کمی از وقت خود در توضیح نحوه عملکرد محصول خود و اطمینان از اینکه مشتری جدید می داند چگونه از آن استفاده کند ، یک مشتری ماندگار کسب کنید.

• گزینه مخاطب را باز بگذارید
حتی اگر شما یک کشتی مسافرتی خودکار را به مشتریان ارائه می دهید ، گزینه خدمات مشتری زنده را در دسترس داشته باشید. در شرایطی که مشتری سؤالی را داشته باشد که برای آن پاسخی نباشد قطعا خرید بعدی را از شما نخواهد داشت.

 

۳- مشتری تحریک کننده
این نوع مشتری می تواند فوراً تصمیم بگیرد ، به شرط اینکه شرایط مناسب باشد. می بینید ، نیازی به متقاعد کردن برای خرید ندارد. نیازی نیست که این نتیجه را بیش از حد گرم کنید. آنچه برای خرید چیزی نیاز دارد ، روشی واضح و آسان برای انجام این کار است. هرچه قدم های کمتری در این کار باشد ، شانس بیشتری برای خرید وجود دارد.
از هرگونه حواس پرتی که ممکن است با او روبرو شود دوری کنید ، اطمینان حاصل کنید که هنگام خرید، نوبت خرید آن را هدر نمی دهید.

 

۴-مشتری تخفیف دهنده
نوعی از مشتری است که در محصول شما ارزش می بیند اما آن را با قیمت کامل خریداری نخواهد کرد! فروش کالای شما به آنها معمولاً در جستجوی اطلاعات اضافی در مورد شرایط دقیق معامله یا تخفیفی است که شما ارائه می دهید. شما می توانید با توضیح در مورد معامله و کارهایی که او برای استفاده از آن باید انجام دهد به او کمک کنید.
پس از اتمام معامله ، نگه داشتن آن به عنوان مشتری دشوار است. اگر در حال ارائه خدمات با قیمت تخفیف هستید ، معمولاً آن هنگامی که تخفیف اعمال می شود متوقف می شود. برای اینکه شانس خود را برای نگه داشتن آن به عنوان مشتری افزایش دهید ، باید به او نشان دهید که او نه تنها با تخفیف محصولی را دریافت می کند ، بلکه او با خرید وی خدمات شگفت انگیز مشتری نیز به همراه دارد.
شما باید ارزش افزوده ارائه دهید که باعث می شود آن قبل از تغییر به یک شرکت دیگر دوباره به شما فکر کند.
درباره معامله توضیح دهید: کلیه جزئیات لازم در مورد معامله را برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی ارائه دهید. همچنین ممکن است آن برای وارد کردن کد تخفیف یا استفاده از کوپن نیاز به کمک داشته باشد ، بنابراین مطمئن شوید تیم شما جزئیات این معامله را می داند.

 

 

فهرست