شروع تجارت


شروع یک کسب و کار جدید رویای بسیاری از مردم است. در اینجا ما به مواردی می‌پردازیم که می‌تواند شما را در شروع یک کسب و کار موفق یاری دهد.

شروع یک کسب و کار جدید رویای بسیاری از مردم است. شما به عنوان صاحب کسب و کار برای رسیدن به اهداف و سودآوری در کسب و کار به یک طرح توجیهی برای پیشگیری از وقوع مشکلات نیاز دارید. در اینجا ما به مواردی می‌پردازیم که می‌تواند شما را در شروع یک کسب و کار موفق یاری دهد.
این نوشتار راهنمایی برای کمک به تهیه یک طرح توجیهی جامع جهت آماده‌سازی کسب و کار و نحوه اجرای ایده است. شما برای تبدیل ایده به مدل کسب و کار با مشکلات و ابهامات زیادی روبرو می‌شوید. بنابراین به یک طرح و مدل نیاز دارید تا با آمادگی کامل با مشکلات خود مقابله کنید.
شروع یک کسب و کار به عوامل زیر بستگی دارد:

یک طرح توجیهی عملی با اساس محکم
آمادگی روحی و شخصیتی و همچنین داشتن خصیصه فداکاری برای رسیدن به هدف
مهارت‌های فنی مرتبط با ایده و داشتن دانش مدیریت، امور مالی، سوابق تجزیه و تحلیل بازار
مشاور و کارشناسان ماهر در زمینه نگارش طرح توجیهی
شناخت و بررسی دلایل برای شروع کسب و کار جدید

اولین قدم که اغلب اوقات نادیده گرفته می‌شود، این است که از خود بپرسید چرا می‌خواهید یک کسب و کار جدید راه‌اندازی کنید. در واقع باید دلایل آن را آنالیز و بررسی کنید. همچنین باید میزان وقت آزاد خود را طی روز بسنجید. استانداردهای زندگیتان را بهبود بخشیده و تمامی مشکلات و خستگی‌های ناشی از کار را در نظر آورید. بازار و میزان تقاضاهای مشتریان نیز در یک سمت قرار می‌گیرد، که باید به دقت بررسی شوند.
ممکن است این موارد از سوی دیگران بررسی شده باشند، اما گاهی نتایج آنها با ویژگی‌های شما یکسان نیست. بنابراین باید نسبت به تفاوت‌ها آگاه باشید. بنابراین نیاز به مشاور و کارشناسان ماهر در زمینه نگارش طرح توجیهی اجتناب ناپذیر است. همچنین باید برای کار کردن تعادل را حفظ کنید. ساعات کار شما می‌تواند از ۹ صبح تا ۱۷ عصر باشد.

 

• تجزیه و تحلیل شخصیت
خصوصیات شخصیتی اهمیت زیادی در شروع کسب و کار دارد. بررسی شخصیت بخشی از چک لیست است که برای آن باید از خود پرسش‌های جدی داشته باشید و می‌توانید از طریق آن به هدف دست پیدا کنید.

 

• خصوصیات شخصیتی
به هر یک از سوالات زیر پاسخ‌های بله یا خیر دهید:
۱-
به مدیریت و رهبری علاقه دارید؟
۲- آیا به تصمیم‌گیری‌های خود علاقه دارید؟
۳- دیگران به سهم خود در تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند؟
۴- آیا شما از رقابت کردن لذت می‌برید؟
۵- شما قدرت کافی برای نظم بخشیدن را دارید؟
۶- در امور روزانه برنامه‌ریزی منظم دارید؟
۷- آیا به مردم و اطرافیانتان علاقه دارید؟
۸- توانایی کافی برای همراهی با دیگران را دارید؟

 

• شرایط شخصی
سوالات دیگری که برای موفقیت طرح باید به آنها پاسخ دهید شامل مسائل روحی، مالی و فیزیکی شما برای شروع کسب و کار جدید است. این سوالات عبارتند از:
۱-
شما می‌توانید در ابتدای شروع کسب و کار خود ۱۲ تا ۱۶ ساعت کار کنید و این ساعات در ۶ روز هفته باشد و حتی روزهای جمعه و تعطیلات را نیز در بربگیرد؟
۲- شما می توانید به خوبی برای کارهایتان برنامه‌ریزی داشته باشید و مسئولیت رسیدگی به امور را برگردن بگیرید؟
۳- شما قدرت کاملی برای مقاومت در برابر فشارهای روحی را دارید؟
۴- شما آمادگی کنار گذاشتن عادت‌های روزانه خود را دارید تا کسب و کارتان تثبیت شود؟
۵- آیا می‌توانید خانواده را با خود همراه کنید تا مشکلات را تحمل کنند؟
۶- شما آمادگی استفاده از پس‌اندازهایتان را دارید؟

 

• مهارت ها و تجربه‌های شخصی برای شروع کسب و کار (Business) جدید

 

مهارت‌ها و تجارب شخصی در شروع کسب و کار اهمیت زیادی دارند. مطمئنا شما همه مهارت‌ها و تجارب مورد نیاز برای شروع کار را ندارید. بنابراین می‌توانید پرسنلی را استخدام کنید که در زمینه‌های مختلف شما را یاری کنند. در عین حال برخی از ویژگی‌ها باید در شخص شما وجود داشته باشد. برای آشنایی نقاط ضعف و قوت خود می‌توانید به سوالات زیر پاسخ دهید در پایان خواهید دانست که این ویژگی‌ها را دارید یا فاقد آنها هستید:
۱-
شما نسبت به مهارت‌های لازم برای شروع کسب و کار موفق، شناخت کافی دارید؟
۲- آیا شما این مهارت‌ها را در خود می بینید؟
۳- کارکنانی که دارای مهارت‌های مرتبط با کسب و کار هستند را استخدام کنید.
۴- آیا تا به حال در مناصب مدیریتی و نظارت کار کرده‌اید؟
۵- آیا تا به حال در کسب و کاری شبیه به آنچه تصمیم به شروع آن دارید، کار کرده‌اید؟
۶- در رابطه با مهارت خاص کسب و کار مورد نظر، آموزش و دوره‌ای را طی کرد‌ه‌اید؟
۷- در صورتی که مهارت‌های لازم برای شروع را ندارید، می توانید برنامه آغاز کسب و کار را به تاخیر انداخته و برای یادگیری مهارت‌های لازم خود را آماده کنید؟

 

• پیدا کردن بازار هدف
ممکن است در اوایل کسب و کار خود، با بحرانی‌ترین مشکلات مواجه شوید. در این صورت برای طرح توجیهی (امکان سنجی) ایده خود می‌توانید یک فرو رفتگی را در دیوار مشکلات پیدا کنید. شناسایی زمان مناسب برای مقابله با مشکلات و همچنین پیدا کردن یک مشاور خوب می‌تواند به شما کمک کند. در حالی که بسیاری از کارآفرینان به هنگام سرمایه‌گذاری برای یک کسب و کار از توانایی بالقوه برای کار برخوردارند اما به دلیل عدم ارزیابی مشکلات با چشم بسته شیرجه می‌روند که برای آنها خطرناک است.
در واقع شما قبل از اینکه وقت زیادی را برای سرمایه‌گذاری صرف کنید، باید پتانسیل کافی برای تحمل شکست‌ها را نیز داشته باشید. آیا ایده شما امکان‌پذیر است؟ توصیف و شناسایی خلاصه طرح و برنامه ریزی برای شروع ضرورت دارد. شما باید یک برنامه منسجم برای فروش محصولات و ارائه خدمات خود داشته باشید. همچنین بررسی میزان تقاضا و نیازها برای محصولات نیز اهمیت دارد. باید بازار را به دقت بررسی کنید تا مبادا میزان نیاز به محصولات اشباع شده باشد. در یک بازار باید میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر مقایسه شوند؛ آیا میزان تقاضا بر عرضه پیشی دارد؟ آیا محصولات و خدمات شما توان رقابت با محصولات سایرین را دارند؟
در صورتی که اکثر پاسخ‌های شما به این سوالات بله باشد، شما مسیر درستی را انتخاب کرده‌اید و پاسخ منفی به معنای راه اشتباه است.

 

• تجزیه و تحلیل بازار (راهنمای شروع کسب و کار جدید)
برای شروع یک کسب و کار باید از بازار اطمینان حاصل کنید. بازار نقش مهمی را در موفقیت شما ایفا می‌کند و به همین دلیل باید انرژی و زمان زیادی را صرف تجزیه و تحلیل آن کنید. شما به یک آمارگیری تخصصی یا تجزیه و تحلیل پر هزینه نیاز ندارید بلکه می توانید این کار را در سطح ساده و ابتدایی انجام دهید.
تجزیه و تحلیل بازار یکی از بهترین روش‌ها برای جمع‌آوری حقایقی در مورد مشتریان بالقوه، میزان تقاضاهای آنها از محصولات و خدمات شما است. برای جمع آوری اطلاعات بیشتر می توانید بخشی از بازار را در اختیار گرفته و روی آن کار کنید. قبل از سرمایه گذاری در بازار باید از وضعیت بازار اطمینان حاصل کنید.
پرسش‌هایی که در زیر مطرح می‌شود، به شما کمک می‌کند تا اطلاعات لازم را برای تجزیه و تحلیل بازار در صورت فروش محصولات و خدمات پیش‌بینی کنید.

۱- آیا می‌دانید مشتریان شما چه کسانی هستند؟
۲- شما قادر به درک نیازها و خواست‌های واقعی آنان هستید؟
۳- شما از نحوه زندگی آنها اطلاعات کافی دارید؟
۴- شما قادر هستید تا اطلاعات مهمی از محصولات و خدمات خود را در اختیار مشتریان قرار دهید؟
۵- قیمت‌هایی که برای محصولات خود تعیین کرده‌اید، متناسب با میزان کیفیت و ارزش آنهاست؟
۶- آیا برنامه تبلیغاتی موثری را پیش‌بینی کرده‌اید؟
۷- آیا شما می‌توانید نسبت به نحوه کسب و کار رقبا اطلاعات لازم را کسب کنید؟
۸- شما قادر هستید تا برنامه‌های خود را در اختیار مشتریان قرار دهید؟
۹- از امکانات کافی برای برنامه‌ریزی جهت خدمت به مشتریان برخودار هستید؟
در واقع پاسخ به این سوالات، می‌تواند در نحوه برنامه‌ریزی برای آغاز و اجرای ایده به شما کمک کند. در صورتی که به این سوالات پاسخ بله داده باشید، شما هیچ نقطه ضعفی در اجرای ایده و طرح توجیهی خود ندارید.

 

• برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی کسب و کار

این چک لیستی که در اختیار شما قرار گرفته، به شما کمک می‌کند تا مشکلات و سوالات خود را به خوبی شناسایی کنید و سپس برای تبدیل ایده به واقعیت و اجرای آن، بهتر عمل کنید. از طریق تجزیه و تحلیل، شما به کمبودهای شخصی خود پی می‌برید. همچنین از طریق تجزیه و تحلیل بازار می‌توانید میزان تقاضاها برای محصولات و خدمات را بررسی کنید.
با توجه به عملکرد گروه‌بندی به سوالات زیر پاسخ دهید. این سوالات برای روز افتتاحیه کسب و کار شما طراحی شده‌اند.

 

• نام و ساختار حقوقی
۱-
برای کسب و کار خود نامی را انتخاب کرده‌اید؟
۲- برای شروع کار، شریک نیز دارید یا شرکت در انحصار شماست؟

 

فهرست