شیوه های سرمایه گذاری
دانش سرمایه گذاری کمک می کند تا با بررسی بازارهای مختلف روش سرمایه گذاری مناسب انتخاب شود . روش های سرمایه گذاری بسیار متنوع است و همین موضوع کار را سخت تر می کند.
اگر بخواهیم به طور صریح بیان کنیم واقعیت این است که ریسک سرمایه گذاری در ایران نسبت به بسیاری از کشورها بالاتر است و از طرفی هم احتمال به دست آوردن سود نیز در ایران بالاتر از کشورهای دیگر است.
همانطور که احتمال موفقیت های چشمگیر بر اثر سرمایه گذاری هوشمندانه وجود دارد ممکن است یکی از روش های سرمایه گذاری که پر بازده بوده در مقطعی باعث شکست سرمایه گذاران شود.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی به افرادی که قصد ورود به فعالیت های اقتصادی در ایران را دارند پیشنهاد می کنند از سرمایه گذاری های کوچک شروع کنند، این استراتژی کمک می کند تا به مرور با شرایط بازارهای مختلف اقتصادی از بورس گرفته تا مسکن و طلا بیشتر آشنا شوند و به این صورت می توان درصد ریسک سرمایه گذاری را تا حد زیادی کاهش داد.
در ایران روش های سرمایه گذاری مختلف و سود آوری بسیار وجود دارد که یکی از جذابیت های بازار ایران به شمار می آید. این تنوع کمک می کند تا بسیاری از مشاورین سرمایه گذاری با استفاده از روش های تحلیلی مانند تکنیکال ، بهترین روش در مقاطع مختلف زمانی را برگزینند.
ارزش واقعی یک شرکت
دانش نحوه ی تعیین کردن ارزش واقعی یک تجارت و کسب و کار نکته کلیدی است. هرچقدر قبل از شروع یک سرمایه گذاری دقیق تر بتوان به میزان سود یک معامله پی برد راحت تر میتوان به برنامه ریزی و میزان صحت یا اشتباه بودن تصمیم خود پی برد.
یکی از تصورات غلط این است که اگر میخواهید سود و بهره بالاتری داشته باشید باید ریسک بیشتری را تحمل کنید، سرمایه گذاری ارزشی در واقع یک استراتژی با ریسک کمتر و بهره بیشتر است. و این مهم با توجه به سرمایه گذاری با دید منطقی، علمی و دقیق به دست می آید.
برای سرمایه گذاری سه روش مستقیم,غیر مستقیم و نیمه مستقیم وجود دارد که هر یک در جایگاه خود قابل استفاده است:
۱)روش مستقیم
در این روش بين سرمايه گذار و سرمايه پذيررابطه مستقيم برقرار مي شود . اين شيوه اغلب بين دوستان و آشنايان نزديك انجام مي گردد.
۲)روش غیر مستقیم
در روش غير مستقيم بين سرمايه گذار وسرمايه پذير يك موسسه مالي به عنوان واسطه عمل مي نمايد . به عبارتي سپرده گذار /سرمايه گذار وجوه خود را در اختيار اين موسسات قرار مي دهد و سرمايه پذير نيز از طريق اين موسسات منابع مالي لازم را تامين مي نمايند . در اين روش ريسك مربوط به سرمايه گذاري و يا وام دهي بعهده واسطه موسساتي كه به عنوان واسطه مالي عمل مي نمايد.
۳)روش نیمه مستقیم:
روش نيمه مستــقيم بين سرمايه گذار و سرمايـه پذير ، مـوسسات تخصصــي مانند بانـك هاي ســرمايه گذاري Investment مشاوران سرمایه گذاری و شرکت های مشاور تجاری قرار مي گيرند . اين نوع موسسات تخصصي پس از مطالعه دقيق ميزان احتياجات سرمايه پذير ، نحوه استفاده از وجوه ، تعيين مناسب ترين نوع اسناد و اوراق بهادار ( سهام عادي ، سهام ممتاز ، اوراق قرضه ، اوراق قرضه قابل تبديل به سهام يا ابزار ديگر ) ، ابزار مورد نظر را پذيره نويسي ( Underwrite ) نموده به سرمايه گذاران ( شامل موسساتي چون بيمه ها و صندوق هاي بازنشستگي و اشخاص حقوقي ) به فروش مي رسانند . اين موسسات نقش ” متخصص “ و ” كارگزار“ را بازي مي نمايند و خود ســرمايه گذار بلند مدت در اوراق بهادار نمي باشند . اوراق سهام يا قرضه خريداري يا تعهد شده توسط اين موسسات پس ازمدت كوتاهي به فروش مي رسد. بانك هاي سرمايه گذاري از جمله واسطه هاي مالي موقت مي باشند كه در روش نيمه مستقيم وظيفه انتقال وجوه از ســـرمايه گذاران به ســــرمايه پذيران را به عهده دارند.
اما صرف نظر از این که از کدامیک از روش های سرمایه گذاری استفاده می کنید و اینکه میزان سرمایه شما چقدر است رعایت این شش نکته برای رسیدن به هدف اصلی سرمایه گذاری که کسب سود بیشتر است ضروری است:
•هرگز بر روی آنچه از آن اطلاعات ندارید سرمایه گذاری نکنید
اغلب کسانی که در سرمایه گذاری شکست می خورند مهم ترین علت این امر را بی اطلاعی یا کم اطلاعی از سوژه سرمایه گذاریشان می دانند و حسرت می خورند که کاش مطالعه بیشتری کرده بودم. این به این معنی نیست که بر روی تکنولوژی های جدید یا آنچه در آن تخصص ندارید سرمایه گذاری نکنید بلکه به آن معناست که در مورد آنچه درآن سرمایه گذاری می کنید مطالعه کنید و یا از مشاوران آگاه در آن زمینه استفاده کنید.
•ریسک پذیر باشید
چشم بسته عمل کردن به معنای ریسک پذیر بودن نیست بلکه ریسک پذیری بدان معناست که در عین اینکه عاقلانه عمل می کنید جسارت گرفتن تصمیم های قاطع را داشته باشید چراکه ترس بیش از اندازه موفقیت شما را به تاخیر می اندازد و حتی ممکن است آن را غیرممکن سازد.
•رازدار باشید
یک سرمایه گذار حرفه ای رازهای حرفه ای اش را فریاد نمی زند و در هر محفلی از راز و رمز تجارتش سخن به میان نمی آورد چراکه در عصر اطلاعات آنچه سبب تمایز شما از دیگران می شود اطلاعاتتان است بنابراین برگ برنده خود را به رایگان حراج نکنید.
•اجتماعی باشید
این اصل به هیچ وجه با رازداری در تضاد نیست بلکه دقیقا مکمل اصل پیشین است . یک سرمایه گذار خوب با سایر همکاران , دست اندر کاران مورد سرمایه گذاری و حتی رقبای خود در ارتباط است چراکه حضور درفضا های حرفه ای معلومات شما را خواهد افزود و اعتماد به نفستان را دوچندان می کند.
•برای سرمایه گذاری پول اصل نیست
بسیاری بر این تصور اند که برای آنکه یک سرمایه گذار موفق باشیم می بایست حتما ثروتمند باشیم. درحالی که این تصور به هیچ عنوان صحیح نیست بلکه یک سرمایه گذار موفق از کمترین سرمایه بیشترین سود را می برد و به این ترتیب به صورت مستمر به سرمایه اش می افزاید. بسیاری از سرمایه داران مطرح معاصر افراد ثروتمندی نبوده اند بلک افرادی بوده اند که از موقعیتشان بهترین بهره را برده اند.
•طمع نکنید
بسیاری از سرمایه گذاران به این آسیب طمع دچار شده اند و حتی کل دارایی خود را از دست داده اند. بنابر این وسوسه های سود عالی را با دیده تردید بنگرید و تلاش کنید معقولانه تصمیم بگیرید.
در این دوره تلاش میشود با ارائه روش های علمی به زبان ساده در رابطه با تحلیل و شناخت بازار ایران با توجه به محدودیت ها و تحریم ها و نوسانات نرخ ارزی بتوان با حداقل ریسک حساب شده به حداکثر بازدهی سریعا دست پیدا کرد.
و در این راه کارشناسان مجموعه ما همواره در کنار شما خواهند بود.
سرفصل و محتوای دوره
•شناخت بازار
•بررسی میزان سود خالص در سرمایه گذاری های مختلف
•آشنایی با سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم
•آشنایی با روش های تحلیل بازار
•شناخت ساختار ذهن، ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه و احساسات موثر بر تصمیم گیری ها
•معرفی و شناخت بازار سرمایه
•شناخت ریسک، انواع ریسک بازار، مدیریت دارایی
•آشنایی با تحلیل تکنیکال و چگونگی استفاده از آن