مشاوران تجاری به شرکت ها کمک میکنند تا بر چالش های پیش رو غلبه کنند، درآمد را افزایش دهند و موجب رشد شرکت ها شوند. مشاوران کسب وکار، مشاوره مدیریتی را برای کمک به سازمان ها برای بهبود عملکرد و کارایی خود ارائه میدهند. این متخصصان مشاغل را تجزیه و تحلیل کرده و راه حل هایی را ایجاد میکنند و در عین حال شرکت ها را در دستیابی به اهداف خود کمک میکنند. صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران باید همواره در مسیر خود کاتالیزور یا شتاب دهنده ای به صورت استخدام مشاوران تجاری در نظر بگیرند.
دلایل مختلفی وجود دارد که صاحبان مشاغل و سرمایه گذاران باید استخدام مشاوران را در نظر بگیرند. مشاوران تجاری خدمات گسترده ای از جمله خدمات زیر را ارائه میدهند:

ارائه راهکارهای تخصصی در یک بازار خاص
شناسایی مشکلات و ارائه راه حل های علمی
تکمیل بهره وری کارکنان موجود
شروع تغییر و توسعه در کسب و کار
آموزش کارمندان برای رسیدن به حداکثر بازدهی
احیای یک سازمان رو به افول
ایجاد یک تجارت جدید
شروع به یک سرمایه گذاری مطمئن و سودآور

اولین قدم برای هر مشاور تجاری، مرحله کشف است که در آن هدف آشنایی و رصد کسب و کار مشتری است. یک مشاور خوب تجاری زمان میبرد تا بتواند هرچه بیشتر در مورد فرآیند تجاری شرکت مطلع شود. این فرآیند میتواند شامل گشت و گذار در تسهیلات، ملاقات با هیئت مدیره و کارمندان، تجزیه و تحلیل امور مالی و خواندن کلیه مطالب شرکت میباشد. در طی این فرآیند، مشاور تجاری از جزئیات ماموریت یک شرکت و اینکه چه عملیاتی در آن وجود دارد پرده برمیدارد.
هنگامی که مشاور کسب و کار درک عمیقی از شرکت ایجاد کرده است، آن ها وارد مرحله ارزیابی میشوند و در آنجا هدف مشخص کردن مسئله مورد نیاز تغییر است. این مرحله شامل شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت و همچنین مشکلات فعلی و قابل پیش بینی است. این موضوعات میتواند شامل مشکلاتی باشد که مالکیت و مدیریت قبلا آن را شناسایی کرده اند ، همچنین مشکلات جدیدی که مشاور تجارت در نتیجه اشراف و عینیت آن ها را کشف میکند. یک مشاور کسب و کار همچنین باید فرصت هایی را برای رشد مشاغل، افزایش سود و افزایش راندمان به صورت علمی و سیستماتیک مشخص کند.
علاوه بر شناسایی این مشکلات و فرصت ها یک مشاور تجاری باید راه حل هایی برای مشکلات و برنامه هایی برای سرمایه گذاری در فرصت های پیش رو تهیه کند. شاید یک شرکت دارای بخش فروش قوی باشد اما بخش بازاریابی ضعیفی دارد. این فرصتی برای شرکت است تا بتواند منابع بازاریابی را افزایش داده و از کارمندان سرمایه ای خود استفاده کند. در این مرحله مشاور و کارمندان شرکت برای حفظ ارتباطات باز و شفاف مهم هستند.

نحوه یافتن یک مشاور تجاری
یافتن یک مشاور شغلی مناسب ممکن است مشکل ترین قسمت برای صاحبان مشاغل و مدیران سازمان ها باشد. مشاور باید اشتیاق به کار خود داشته باشد، انگیزه ای برای تعالی و چشم به سازمان و جزئیات داشته باشد. این مهم است که یک مشاور پیدا کنید که در صنعت شما تخصص داشته باشد یا در زمینه انواع مشکلاتی که تجارت شما با آن روبروست تجربه کند. یک مشاور تجاری در برنامه ریزی، اجرا و تجاری سازی ایده ها دارای تخصص کافی است. آن ها به طور مستقیم با صاحبان مشاغل در تهیه یک برنامه تجاری، شناسایی نیازهای بازاریابی و توسعه مهارت های لازم برای مالکیت مشاغل کار میکنند. مسئولیت های اضافی شامل موارد زیر است:

کمک به شناسایی نیازهای بازاریابی و تدوین استراتژی برای افزایش آگاهی از برند و کسب مشتری
آموزش و ارائه منابع در مورد فناوری اطلاعات، مقررات فروش و تجارت
شناسایی بودجه و برنامه ریزی برای تامین مالی تجارت
تدوین برنامه تجاری استراتژیک با اهداف تجاری کوتاه مدت و بلند مدت
بررسی حسابداری و بودجه و ارائه توصیه هایی برای بهبود
ایجاد شیوه های استخدام و آموزش برای متقاضیان واجد شرایط

الزامات مشاور تجاری
مشاوران تجاری باید از پیشینه قوی در مدیریت تجارت برخوردار باشند. آن ها در بسیاری از بخش ها که یک تجارت موفق را تشکیل میدهند شامل مالی، فروش ، عملیات و بازاریابی موثر هستند.

مهارت ها
از آنجا که مشاوران تجاری میتوانند در صنایع مختلف کار کنند، مهارت های لازم آن ها متفاوت است.

• رهبری
مشاور تجاری نیاز به رهبر خوبی دارد. علاوه بر هدایت مشاغل به سمت موفقیت، مشاور تجارت باید اعتماد و وفاداری سایر اعضای تیم را به دست آورد. آن ها همچنین برای اطمینان از دستیابی سازمان به اهداف خود، نیاز به ارائه مسیری دارند.

• مشاوره
مهارت مشاوره در نقش مشاور تجاری اهمیت دارد. متفاوت از رهبری سنتی، یک مشاور به طور مستقیم با صاحب مشاغل کار میکند تا آن ها را در مورد شیوه های کسب و کار آموزش دهد.

• کار تیمی
مشاوران اغلب در تصمیمات تیم بزرگ کار میکنند. آن ها ممکن است با صاحبان، رهبران اجرایی، مدیران بخش و کارمندان همکاری کنند. مهارت های کار گروهی قوی در هماهنگی کار در بین این نقش های مختلف مهم است. این امر به توانایی های ارتباطی کلامی و غیرکلامی قوی نیاز دارد.

• حل مسئله
بسیاری از دارندگان مشاغل در هنگام مواجهه با چالش ها، برای مشاوره با مشاورین تجاری برای کمک به تدوین استراتژی های جدید تماس میگیرند. مشاوران برای شناسایی منبع مشکل از توانایی های حل مسئله بسیار استفاده میکنند و راه حلی بی نظیر ارائه میدهند.

• ارزشیابی تحلیلی
مشاوران تجاری با همه جوانب تجارت از جمله امور مالی درگیر هستند. آن ها باید مهارت های تحلیلی قوی برای بودجه و برنامه ریزی داشته باشند.

• خلاقیت
انتظار میرود که مشاوران کسب و کار چشم انداز تازه ای را در مورد یک برنامه تجاری در حال حاضر موجود ارائه دهند. احساس تفکر خلاق هنگام کار با مشاغل جدید یا غلبه بر یک چالش تجاری مفید است.

• خلاقیت
دلایل زیادی وجود دارد که چرا شرکت های نوپا تصمیم به همکاری با شرکت های مشاور در زمینه های تخصصی تجارت میگیرند. در هنگام راه اندازی، استارتاپ ها ذاتا در شرایط عجیب و غریب قرار دارند زیرا باید در عین حال سود خود را به عنوان یک تجارت عملی اثبات کنند. نفوذ به بازار اشباع یا آموزش مخاطبان در مورد نوع جدیدی از کالاها یا خدمات، دانش و تخصص مناسبی را طلب میکند.
بسیاری از مبتدی ها از مشاوره و برنامه های تکراری و یکنواخت بهره مند میشوند. مشاوران با درک جدید مشاغل تجاری و کمک به آن ها در تهیه یک استراتژی بلند مدت واقع بینانه، با استارتاپ ها همکاری نزدیکی دارند. در اینجا روش های مختلفی وجود دارد که شرکت های نوپا از شرکت های مشاوره بهره میبرند:

۱-تجربه
تجربه عموما باید از فعالیت های شبیه و یا در ارتباط با پروژه ی شما باشد. مشاوران باید حتما تجربه ی کافی و کاربردی در حوزه ی خاص کسب و کار شما داشته باشند. یکی از مهم ترین نکات در رابطه با مثال هایی است که این فرد میتواند برای شما نشان دهد. مشاور باید در تعامل و کار کردن با مشتریان هدف تجربه ی کافی را داشته باشد.

۲-اعتماد
یکی از مهم ترین موارد در زمان عقد قرارداد، اعتماد است. پروژه های بازاریابی همگی زمان بر است و نیازمند صبر و حوصله نیز میباشد. هردو طرف باید بدانند که پروژه در چه شرایطی است و به زودی به نتیجه ی دلخواه نخواهد رسید.

۳-مهارت
ممکن است نیازهای کسب و کار شما بسیار خاص و ویژه باشد و در نتیجه به استفاده و همکاری با یک مشاور بسیار باتجربه و ماهر احتیاج دارید. مهارت این شخص را از طریق وب سایت شخصی وی میتوانید بسنجید. لازم به ذکر است که پیش از شروع کار و سپردن پروژه به مشاور بازاریابی حتما از مهارت های مورد نیاز در پروژه شناخت کافی داشته باشید و اطلاعات کامل و جامعی در رابطه با هریک از مهارت ها کسب کرده باشید.

۴-رویکرد
بهتر است بدانید که مشاوری که فقط نظر خود را بیان کند و هیچ دستی در کارهای عملی نداشته باشد فایده ندارد. مشاور میبایست خود را درگیر فعالیت های اجرایی کند تا با داشتن باور مبنی بر توان اجرایی هم در زمان صرفه جویی کرده و هم نرخ بازده کلی را افزایش دهد. در جلسه ی اول باید مشخص شود که دو طرف دارای افکار و اصول اخلاقی یکسان و مشابه هستند.

۵-جهت مدیریت
کارآفرینان جوان که تازه وارد عرصه تجارت شده اند، بیش از سایرین نیاز به حمایت مشاوران تجاری باتجربه دارند. پیوسته تاکید فزاینده ای بر بنیان گذاران جوانوجود دارد: در حالی که مدیر عاملان جوان همچنان به موفقیت در کارآفرینی و شکسته شدن تابوها ادامه میدهند، چشم انداز تازه و تخصص دانش فنی آن ها نمیتواند فقدان تجربه مدیریتی را تشکیل دهد. اینجا جایی است که شرکت های مشاوره وارد میشوند. آن ها میتوانند مشاوره مدیریت کاملی را برای کسانی که تعداد زیادی از آن ها را ندارند ارائه دهند. از این گذشته، یکی از مهم ترین جنبه های اداره ی تجارت، توانایی هدایت و مدیریت دیگران است. مشاوران نقش مدیریت در دنیای استارتاپ را درک میکنند و میتوانند شیوه های مدیریتی موثر را به یک تیم داخلی با ساختار متفاوت تبدیل کند.

۶-تخصص در صنعت شما
یکی از موارد عالی در مورد کار با یک شرکت مشاوره تجاری این است که شما میتوانید یک مشاور را انتخاب کنید که تجربه قبلی در صنعت شما داشته باشد. این بدان معنی است که آن ها نه تنها تجربه کار با استارتاپ ها را به طور کلی دارند بلکه دارای تخصص خاصی هستند که به طور خاص با نوع چالش هایی که در فضای خود با آن رو به رو هستید متناسب است.

۷-تیم حرفه ای مناسب با نیاز شما
مشاوران احتمالا نسبت به استخدام کارمندان اضافی که به مزایا و تجربه کامل نیاز دارند در استخدام با احتیاط تر خواهند بود. از آنجا که مشاوران خیلی زود به کار پروژه ها عادت کرده اند، به احتمال زیاد به یک روند فرسوده نیاز ندارند. این کارمندان موقت بسیار ماهر باعث میشوند تا از اضافه کردن به فهرست دائمی خود و ایجاد برنامه ای حتی بزرگتر برای شما و کارکنان فعلی خود تیم شما بهتر شود.

۸-بازخورد حرفه ای
به عنوان یک کار آفرین شما احتمالا مدت ها قبل از آغاز به کار رسمی روی کار خود شروع به کار کرده اید و گرچه اشتیاق بخش مهمی از کار است نزدیک بودن به پروژه میتواند توانایی شما را در دیدن امور به طور واضح خنثی کند. یک شرکت مشاوره ای از منظر خارجی پروژه شما را رصد میکند و توصیه هایی را برای شما ارائه میدهد که ممکن است نادیده گرفته شده باشد. شاید این ایده بسیار خوب کار کند اما اجرای آن بسیار دارای جزئیات است: اینجاست که یک مشاور میتواند برنامه شما را در جهت صحیح قرار دهد. مناطقی مانند ارتباطات نیاز به ورودی تخصصی دارند و ممکن است شامل برنامه ها و همچنین ادغام و اجرای آن باشند.

۹-تحقیقات دقیق بازار
اگر قصد تصمیم گیری در مورد تجارت هوشمند را برای مسافت طولانی داشته باشید هر راه اندازی به داده های زیادی نیاز دارد. تحقیقات بازار یک ابزار مهم هنگام ایجاد یک برنامه تجاری استراتژیک است و مشاوران استارتاپ با دقت تحقیق در بازار را برای اطمینان از درک روندهای صنعت و اطمینان از پیش بینی رفتار مصرف کننده انجام میدهند. آن ها تغییرات در بخش های مختلف بازار و اینکه چگونه این روندها بر توانایی شما در دستیابی به بازار هدف شما تاثیر میگذارند میفهمند.
اما مهم ترین چیز این است که آن ها از این تحقیق و دانش قبلی برای کمک به شما در یافتن چگونگی و نه فقط آنچه استفاده میکنند بهره میگیرند. آن ها به جای اینکه به شما بگویند چه اتفاقی در بازار می افتد، پیشنهادات ارزشمندی در مورد چگونگی حرکت به جلو به روشی که درآمد اضافی و برندسازی را ارائه میدهند به شما پیشنهاد میکنند.
در حالی که افراد تجاری به طور معمول طیف گسترده ای از مهارت ها را دارند، اما شاید برخی از تخصص ها نیز داشته باشند. تغییر در مشاغل، در شرایط اقتصادی گسترده تر یا سایر شرایط پیش بینی نشده، میتواند نیازهایی را ایجاد کند که با مهارت های موجود در تجارت قابل تحقق نباشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، استخدام یک مشاور ویژه میتواند مهارت های لازم برای مقابله با اوضاع و همچنین دیدگاه عینی را فراهم کند که میتواند به طور موثر تیم متمرکز شود.

فهرست